elke zaterdag open van 12U30-18u30
(winkel gesloten vanaf 4 juli tot eind augustus)

ANTWERPENS EERSTE​​

URBAN WINERY​

Meer dan 10 jaar geleden plantten we onze eerste wijnstokken als proefwijngaard op een zuidhelling in Maaseik. Enkele jaren later groeiden we door een zonovergoten wijngaard op de Houwaartseberg (Tielt-Winge) aan onze portfolio toe te voegen. Vandaag maken we elegante Belgische wijn, van eigen druiven, allemaal met de hand geteeld en geplukt.

Onze wijnproductie gebeurt in onze Urban Boutique Winery’ in hartje Antwerpen. We doen alles met de hand, zonder machines. Zwaartekracht wordt zo veel mogelijk gebruikt in plaats van te pompen en met elektriciteit en water springen we zuinig om. Wij manipuleren zo weinig mogelijk, klaren of filteren niet waardoor onze wijn ook voor veganistische wijnliefhebbers een plezier zijn. Onze winery heeft een klein winkeltje, het is vooral ook een unieke plek voor het organiseren van proeverijen, feestjes en evenementen.

GETEELD IN HET ​

HART VAN BELGIË​​

We zijn fier om in symbiose met de natuur te werken, het geeft de unieke balans en kwaliteit die typisch zijn voor onze wijnen. Onze wijngaarden zijn volledig vrij van herbiciden of insecticiden. We noemen het graag ‘regeneratieve wijnbouw’.  Duurzaam. We stimuleren de biodiversiteit door de bodem zo weinig mogelijk te bewerken, we groeien bloemen en kruiden in de wijngaard om het actieve leven te bevorderen. We vinden dat een prachtige werkomgeving.

ONTMOET DE WIJNMAKER ​​

PASSIE VOOR WIJN​​

Patrick Nijs is zowel de wijnbouwer, als de wijnmaker. Wijn stroomt bij wijze van spreken door zijn aderen. Bovendien gaat hij graag creatief op zoek naar wat de natuur te bieden heeft. Behoudens zijn studies wijnbouw in Suze-la-Rousse (Rhône), heeft hij ook met glans WSET Diploma afgewerkt, is hij gestart als student Master of Wine aan het prestigieuse Insitute of Masters of Wine in Londen en wordt hij erkend als een enthousiast lesgever wijnbouw en wijnkennis.

Patrick wordt bijgestaan door soulmate Aaron De Ceuster, die met dezelfde passie de Wijnfaktorij verder helpt groeien.

INTRODUCTIE

ONZE WIJNEN

Chansaar Wit 2018 Wijnfaktorij Patrick Nijs Urban Boutique Winery

Chansaar WIT 2020

Beschrijving

Frisse, fruitige zomerse wijn met elegante toetsen van citrus, pompelmoeszeste en wit steenfruit.

Druivenvariëteiten

Johanniter, Phoenix, Orion

Serveren

Licht gekoeld, niet te koud (8-12°C)
Bij lichte visgerechten, salades of als aperitief.

Deze wijn is niet geklaard of gefilterd, verwacht daarom na een tijdje mogelijk een beetje bezinksel in de fles

22 euros/fles (BTW incl.) – Beschikbaar 

Chansaar Rosé 2018 Wijnfaktorij Patrick Nijs Urban Boutique Winery

Chansaar Rosé 2019

Beschrijving

Frisse Belgische rosé met veel structuur.

Druivenvariëteiten

Pinot Noir, Regent, Dornfelder, Cabernet Cantor, Monarch

Serveren

Bij gevogelte, salades en pasta, met vrienden op een zonnig terras.

UITVERKOCHT

Deze wijn is niet geklaard of gefilterd, verwacht daarom na een tijdje een beetje bezinksel in de fles

Chansaar Rood 2018 Wijnfaktorij Patrick Nijs Urban Boutique Winery

Chansaar ROOD 2020

Beschrijving

Mooi gebalanceerd zwart en rood fruit, veel fraîcheur met elegant ondersteunende tannines. Rijpe en kruidige afdronk.

Druivenvariëteiten

Pinot Noir, Cabernet Dorsa, Dornfelder

Serveren

Mag licht gekoeld geserveerd worden.
Goede begeleider voor vleesgerechten en gevogelte, maar ook bij vegetarische gerechten komt deze frisse, rode wijn mooi tot zijn recht.

24 euros/fles (BTW incl.) – beschikbaar

PREMIUM RESERVE

KONTREIR

KONTREIR IV (2020)
Met maar liefst 9 verschillende witte variëteiten is deze eerste witte Kontreir een zeer complexe, rijke witte wijn. Geen houtrijping, maar met 9 maanden op de volle gist is deze wijn een bom aan fruit en intense aroma’s. De riesling in de blend geeft het geheel een solide ruggegraat, frisse zuren in evenwicht gehouden door rijpe aroma’s van brioche, gekarameliseerde ananas, rijpe peer en nectarine. Het bewaarpotentieel van deze wijn is enorm. Gebotteld met een kleine beetje fijne gist om de toegevoegde sulfiet tot een minimum te beperken. Deze witte wijn is met niets te vergelijken. Een nieuwe Belgische identiteit, 100% uitgepuurd.
UITVERKOCHT, beperkt beschikbaar in degustatieformules in groep bij de wijnfaktorij. Contacteer ons voor de mogelijkheden
met veel liefde geserveerd in ‘Hof van Cleve’ *** – ‘Hertog Jan at Botanic sanctuary’ **

KONTREIR III (2019)
Goed nieuws en een hart onder de riem voor de Belgische wijnbouw, want Kontreir III van De Wijnfaktorij uit Antwerpen staat als eerste Belgische wijn op de wijnkaart van één van de beste restaurants ter wereld. Josep Roca, sommelier van El Celler de Can Roca dat meermaals verkozen werd tot beste restaurant ter wereld en bekroond met 3 Michelinsterren, noemt Kontreir ‘Fantástico’.

Het is slechts in uitzonderlijke jaren dat Kontreir gemaakt kan worden. Alles moet kloppen om op dit niveau wijn te maken: de plaats waar de druiven aangeplant staan, topografie en bodem, de weersomstandigheden, de variëteit, en last but not least de visie van de wijnmaker. “De combinatie van fraîcheur en fenolische rijpheid, de spanning op het palet, de elegantie en de diepgang, dit is een fantastische wijn.” aldus Josep Roca, één van de drie eigenaars van ‘El Celler de Can Roca’.
UITVERKOCHT, beperkt beschikbaar in degustatieformules in groep bij de wijnfaktorij. Contacteer ons voor de mogelijkheden.
Met veel liefde geserveerd in ‘Hof van Cleve’ *** – ‘Hertog Jan at Botanic sanctuary’ ** – L’air du temps’ ** – ‘El celler de can roca’ ***

KONTREIR II (2019)
Voor het eerst maakten we van ons rijp, wit fruit een droge orange wijn: mirabellen confituur, gecaramellisseerde ananas, rijpe geconfijte citroen en toetsen van mango en abrikoos. Spontane fermentatie, geen klaringsproducten of filtering zorgen voor behoud van het authentieke karakter van deze wilde wijn. Een opvoeding van 10 maanden op gerecycleerde, niet getoaste, Franse barriques geeft de wijn haar zachte nuance.
UITVERKOCHT
met veel iefde geserveerd in ‘Hof van Cleve’ ***

KONTREIR I (2018)
Uitzonderlijke jaren brengen uitzonderlijke wijnen voort. Dat is ons in 2018 mooi gelukt met de rode Kontreir I, die volgens eigenwijze technieken gemaakt werd. Living on the edge: late pluk van gezond, rijp fruit, handgekneusd, extreem lange maceratietijd, zacht geperst en 12 maanden rijping op gebruikte Franse en Amerikaanse eiken vaten. Het resultaat is verbluffend: donkere kleur, diep zwart fruit en intense kruidigheid. Deze blend van Dornfelder, Acolon en Pinot Noir gaat op zoek naar complexiteit, intense aroma’s en een lange afdronk.
 UITverkocht
Met veel liefde geserveerd in ‘Hof van Cleve’ *** ‘El celler de can roca’ ***

Lees wat er over ons geschreven wordt in de pers!

MEDIA

proeverijen en groepsarrangementen

Proeverijen / Unieke wijnervaring

Wekelijks op zaterdag organiseren we proeverijen waar u na afspraak individueel aan kunt deelnemen (max 8 personen).

Ook voor groepen (10-16p) organiseren wij op andere dagen wijnproeverijen. Wij geven een overzicht van de manier waarop we in de wijngaard en in de wijnkelder te werk gaan, en we proeven 4 wijnen evt. met een aangepast hapje.

Degustatie 1
*Chansaar Pétnat undisgorged
*Keuze Chansaar
*Keuze Chansaar
*Kontreir III

Prijs zonder hapjes: 30 euro pp
Prijs met aangepaste huisbereide hapjes: 45 euro pp

Degustatie 2
*
Chansaar Pétnat undisgorged
*Keuze Chansaar
*Kontreir IV
*Kontreir III

Prijs zonder hapjes: 35 euro pp
Prijs met aangepaste huisbereide hapjes 52,50 euro pp

Degustatie 3
*Chansaar Pétnat undisgorged
*Kontreir IV
*Kontreir V
*Kontreir III

Prijs zonder hapjes: 40 euro pp
Prijs met aangepaste huisbereide hapjes: 60 euro pp

Prijzen zijn incl. BTW. De tastings duren ongeveer 1,5h en worden altijd begeleid door ervaren wijnkenners die de wijnen van De Wijnfaktorij kennen vanuit hun eigen ervaring. Ze zijn tijdens het jaar actief in de wijngaard en in de kelder en hebben allemaal een opleiding tot sommelier genoten.

Wij bieden we ook formules op maat. Contacteer ons om de opties te bespreken.

Vineyard Wine Experience

Tijdens de zomermaanden kunnen we kleine groepen van 10 tot 20p ontvangen in onze wijngaard. Een unieke ervaring als tasting met hapjes, brunch of uitgebreide BBQ. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

GOEIE SMAAK

LEVERING TOT AAN UW DEUR?

Liefst ontvangen wij jullie persoonlijk in onze wijnmakerij in hartje Antwerpen. Enkel op die manier heb je de kans om mee te proeven van onze unieke manier van werken. Snuif de geur van gistend sap, kijk hoe onze flessen één voor één pareltjes worden waar veel aandacht aan gegeven wordt. Kom langs, dompel je onder in ons verhaal en geniet nadien nóg meer van de wijn.

VRAGEN?​

CONTACTEER ONS

LOCATIE

Vleminckstraat 6-12, 
2000 Antwerpen

TELEFOON​

EMAIL

patrick@wijnfaktorij.be

Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen.